Lån uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed. Hvad betyder det? Det er ikke alle, der kan svare på det. Hvis man ikke kender svaret, tror man måske, at et lån uden sikkerhed er en negativ. Betyder “lån uden sikkerhed”, at jeg som forbruger og lånetager ikke har nogen sikkerhed? For så lyder det da ikke som noget godt lån. Hvis du ikke ved, hvad det betyder, er du formentlig ikke den eneste. Jeg har personligt ikke vidst det i meget lang tid. Og verdenen af lån er ikke altid lige nem at finde rundt i. Der er mange fagord og begreber, som man måske ikke forstår, medmindre man har en økonomisk uddannelse af en slags.
De lån, man kan tage uden sikkerhed, er ofte rigtig populære blandt forbrugerne. Tager man et lån med sikkerhed, skal man stille en eller flere af sine ejendele som sikkerhed for lånet. Det kan for eksempel være huset eller bilen. Betaler man ikke sine afdrag, kan kreditorerne inddrage de pågældende ejendele. På den måde er de sikre på at få deres lånte værdi tilbagebetalt. Dette aspekt kommer man altså udenom, hvis man vælger et lån, hvor der ikke stilles sikkerhed. Derfor er der mange, som er glade for disse lån. Man frygter ganske simpelt ikke at miste sine ting.

Hvad er ellers karakteristisk ved lånet?

Alle lån er forskellige på den ene eller den anden måde. På den måde kan man differentiere i mellem dem. Men så gælder det også om at have styr på de forskellige muligheder. Som nævnt ovenfor er et lån uden sikkerhed karakteriseret ved, at man ikke skal stille nogen ejendele som sikkerhed for, at man betaler pengene tilbage. Derudover er sådan et lån ofte favoritabel, fordi man ikke skal angive, hvad de lånte penge skal bruges til. Det skal man for eksempel oftest gøre i banken. Men ved denne type af lån har det ingen betydning, og det bliver derfor ikke medtaget i vurderingen af låneansøgningen.
Selvom man ikke stiller sikkerhed for sit lån, skal man naturligvis stadig betale pengene tilbage igen. Og hvis man ikke gør det, vil der stadig være konsekvenser ved det. Der kan for eksempel komme rykkergebyr, hvis man ikke betaler afdragene til tiden. Man kan i sidste ende også risikere, at kreditoren kræver, at man indbetaler hele sin restgæld med det samme. Så selvom man ikke kan miste sine ejendele, skal man stadig tage denne form for lån seriøs.

Efterlad et svar

  • (bliver ikke offentliggjort)

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>